Patarimai: ką manau apie Conde de Caralt Blanco seco

Komentaruose Artūras manęs paklausė, ar galėčiau pakomentuoti jo žiūrint futbolą siurbčiotą vyną. Sako, norėjo palyginti specialisto nuomonę su neišlavinto skonio receptoriais. Pakamantinėjus Artūras surašė viską, kas buvo ant etiketės.

Conde de Caralt

Blanc de Blancs

Blanco seco

Catalunya

Embotellador Rebesa

2006


Pati šito vyno nesu ragavusi, bet galiu pasakyti tik tiek, kad Katalonija, iš kurios jis yra, daugiau garsėja kaip putojančio vyno šalis. Ir vynuogės jame yra pagrindinės katalonų garsiajame putojančiame vyne Cava naudojamos rūšys Macabeo, Xarel-lo bei Parellada. Kai žinai, jog šito vyno gamintojas yra vienas didžiausių Cava gamintojų Freixenet, peršasi natūrali išvada, jog greičiausiai kas netiko putojančiam vynui, buvo skirta šitam baltajam vynui. Nepyk, Artūrai :) O šiaip aš tokias vynuoges vadinu "vynuogėmis valstietėmis", kadangi jos naudojamos gaminant paprastus, kasdieninius vynus, kuriems siurbčioti nereikia ypatingų progų. Macabeo neturi tiek daug rūgštelės kiek Parellada ir jos dažniausiai yra maišomos, o vynas paprastai yra gaivus ir lengvas. Artūrai, pamėgink tą Naujosios Zelandijos Sauvignon Blanc - turėtų patikti. Rūgštelės bus kiek daugiau, bet ji labai maloni, o vynas turi daugiau kompleksiškumo, galybę agrastų, ką tik nupjautos žolės ir net čili pipirų aromatų.

3 comments:

Martyna said...

Lina, gero vyno blogas, puiki ideja! buvau issigandus, kad atrastas geras dalykas, tavo blogas apie emigracija dingsta is akiracio, bet matau kad reikalai tik i gera, saunuole!
Pasakyk, ka manai apie desertinius vynus? As gan skeptiskai i juos ziurejau iki vakar.. ragavom nuostabaus desertinio vyno, ka manai:
2005
Muscat de Saint Jean de Minervois
Domaine De Montahuc
Vin doux naturel
Tiesiog atradimas!

Lina said...

cha cha, cia mano vienas mylimiausiu vynu desertiniu :) kur ir kame esi, gal gali pasakyti, nes mano ziniomis, mes vieninteliai juo prekiaujame Airijoje. Toje vietoveje, mano ziniomis, tik 3 vyndariai daro vyna is sitos vynuogiu rusies.Be to, jis organiskas (reiktu sakyti ekologisks turbut) ir biodinaminis. parasyk, kur gyveni, tada dar ka parekomenduosiu. O siaip apie desertinius vynus butinai parasysiu, turbut apie derinimo su desertais/suriais ir su visokiais pastetais kontekste. dabar mastau, nuo kurio galo ir kaip viska lengviau rasyt :)

Martyna said...

Dziaugiuosi! Si vyna atnese drauge (prancuze..) is blakroko parduotuves dubline, gera parduotuve jei zinai ko ieskai. Jis puikiai tiko su kitom prancuziskom gerybem roquefort ir pont l'evegue:)

Copyright © 2008 - Gero vyno blogas - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template